Elokuvateatteri Orion

HS-videon aiheenamme oli tällä kertaa helsinkiläinen elokuvateatteri Orion. Lyhyt briiffaus toimittaja Lari Malmbergilta aiheeseen sisälsi kolmen työntekijän haastattelut. Lisäksi Lari toivoi videoon kaurismäen henkeä, koska työntekijät näyttävät juhlanäytöksessä Kaurismäen Boheemielämää elokuvan sekä pitävät Kaurismäkien elokuvista. Hetken mietittyäni päädyin ehdottamaan videon tilalle kaurismäkityylistä lyhytelokuvavideota. Tätä lähdimme seuraavana päivänä eli sunnuntai-iltana toteuttamaan.

Etukäteen tein kuvakäsikirjoituksen, joka sisälsi avaus- sekä haastattelukuvat. En kerennyt tutustua etukäteen Orioniin, joten päätin puuttuvien kuvien tulevan enemmän tai vähemmän intuition kautta kun saavun kuvauspaikalle ja keskustelen työntekijöiden kanssa. Mukaan otin Canon C100 kameran sekä Atomoksen NinjaBlade tallentimen sekä muutamia pieniä led -valoja. Koska kuvauksissa käytettävää aikaa ei ollut kuin tunti niin jätin muut valot ym vermeet pois.

Aloituskuva elokuvateatteri Orionin ulkopuolelta.

Aloituskuva elokuvateatteri Orionin ulkopuolelta.

Orionissa toimittaja haastatteli ensin lehtijuttua varten työntekijät, jonka aikana tein lopulliset päätökset tarvittavista kuvista. Päätin kuvata kaiken kronologisessa järjestyksessä, koska tein yksin kaiken teknisen suorittamisen sekä ohjaamisen. Silloin pysyy parhaiten kärryillä missä mennään. Ajanpuutteen vuoksi ainoastaan yhdestä otosta otettiin kaksi versiota. Parempi olisi tietenkin ottaa useampia mutta nyt näin.

Orionin ulkopuolella kamera set up. Autoja emme valitettavasti pystyneet siirtämään pois kuva-alueelta.

Orionin ulkopuolella kamera set up. Autoja emme valitettavasti pystyneet siirtämään pois kuva-alueelta.

C100 int

Orionin aulasta kamera set up. En käyttänyt ylimääräisiä valoja, koska aika oli tiukalla ja tarkoitus oli muutenkin kuvata tummasävyistä kuvaa.

 

Jälkityöstössä Atomoksen NinjaBlade tallentimen ansiosta aikaa säästyi huomattavasti. Materiaalia ei tarvinnut renderoida ollenkaan sitä tuotaessa FinalCutPro leikkausohjelmaan. Ensin tein raakaleikkauksen, jotta näin miten tarina toimii. Tämän jälkeen leikkasin lopullisen kuvaversion ja poistin kaikki äänet paitsi haastattelut leikkauspöydältä. Samalla siirsin graafikko Uolevi Holmbergille haastatteluista vain ne osiot, joihin halusin nimi- ja tittelitietojen tulevan. Tällä kertaa hain Uolevin kanssa elokuvamaista lähestymistä nimiplansseihin, jotka Uolevi hienosti paikalleen työstikin.

Graafikko Uolevi Holmbergin luoma grafiikka haastateltavan taakse.

Graafikko Uolevi Holmbergin luoma grafiikka haastateltavan taakse.

Tällä kertaa tein kaikki tausta äänet kokonaan uusiksi. Freesound.org sivustolta löytyy hyvin paljon erilaisia ääniä ympäri maailmaa ja ne ovat ilmaiseksi ladattavissa. Lopulliseen versioon tein äänipohjan, johon liitettiin Uolevin tuunaama kuvapohja, joka sisälsi myös nimi grafiikat ja lopputekstit.

Linkki Orion videoon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s