8 tunnin suora lähetys Saanatunturin juhlavalaisusta

Tarkoitus siis tehdä suoraa lähetystä Helsingin Sanomien nettisivuille Kilpisjärveltä. Lisäksi muutamia valokuvia ja timelapse video.

Lähtö Helsingistä maanantaina 4.12 aikaisin aamulla kohti Kilpisjärveä ja Saanatunturia. Lento Kittilään ja sieltä autolla loppumatka. Saavuin perille sopivasti puoli tuntia ennen tilaisuuden alkamista. Rakensin äkkiä paikallisen marketin katolle kamera -setupin ja varmistin yhteyksien toimimisen. Kauppiaalta olimme varanneet valmiiksi kaapelin nettiä varten sekä ylimääräisen virransyötön.

Nettisuora Saanatunturilta

Nettisuoran lähetyspaikka oli paikallisen K-marketin katolla, josta oli erittäin hyvä näköala tunturiin.

Sää vaihteli illan aikana mukavasti  -10 ja -14 välillä. Myös pilvet häipyivät taivaalta ja siksi virittelin järjestelmäkameran napsimaan kuvia 6 sekunnin välein kohti Saanaa ja Norjan taivasta tavoitteenani saada talteen mahdollisia revontulia. Hiljalleen revontuletkin ilmestyivät juoksemaan pitkin taivaankantta alueelle, jonne olin kamerani tähdännyt.

saana_2

Timelapse revontulista toteutettiin Canon 5D Mark 3 kameralla. 

Valvoin nettisuoraa sekä timelapse –kameraa pitkälle puoleen yöhön. Järjestelmäkameran akku simahti ennen puolta yötä ja nettisuora katkaistiin sovitusti päivän vaihtuessa. Lopuksi keräsin kamat mukaani ja siirryin sisätiloihin leikkaamaan timelapse videota aamua varten.

saana_3

Kuvakaappaus valmiista timelapse videosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s