Hyönteisruokaa

Hämäläistentalossa Tavastian yläkerrassa kuvasimme hyönteisruoanlaittoa 30.10 torstaina. Hyönteiskokki Topi Kairenius väänsi hyönteisistä ruoat ja valokuvaaja Benjamin Suomela otti kuvat ja sain itse keskittyä ruokavideon tekoon. Mukana oli XDcam ja Canon 5DMIII kamerat. Isomman laitoin jalustalle suoraan kokin eteen ja 5D:n kanssa pyörin kokin apupöydän ja hellan ympärillä, koettaen välttää itse joutumasta kuviin. Kokki Topi Kaireniuksen mikitin langattomalla napilla. Vastaanotin oli XDcamissa.

XDcamista otettu ruutu, jossa molemmat kuvaajat kuvissa.

XDcamista otettu ruutu, jossa molemmat kuvaajat kuvissa. Topi ojentelee mahtiannosta.

Helpoin ratkaisu tällaiseen selkeään tapahtumavideoon on tehdä haastattelu etukäteen ja sen jälkeen kuvata ruoanlaitto. Tällöin video koostetaan haastattelusta ja väliin poimitaan äänitehoja ruoanlaitosta tukemaan kerrontaa. Tällä kertaa ajanpuutteen vuoksi tein vaikeamman kautta eli erillistä haastattelua ei tehty. Tällöin lopullinen video koostetaan pelkästä kokkauksesta ja siinä ohessa kokin kertomasta tekemisen kuvailusta. Tällöin ohjaan kokkia kesken kuvausten. Omaa ääntäni en valmiiseen videoon leikkaa joten kuvaustilanteessa on mietittävä leikkaus/ylimenokuvia kameroiden kokoajan käydessä. Samoin välillä on pakko mennä itse pääkameran kuviin ottamaan lähikuvaa ruoanlaitosta. Tällöin on ”leikattava” kuvaushetkellä päässä materiaalia, koska valmista käsikirjoitusta ei ole.

XDcam tallentamassa kokokuvaa keittiöön päin.

XDcam tallentamassa kokokuvaa keittiöön päin.

Jauhomadon toukkia suoraan pannulta.

Jauhomadon toukkia suoraan pannulta.

Kenttäsirkoista ja jauhomadoista tuli mainio burgeri ja itse kokkaamisesta viihdyttävä ruokavideo.

Linkki videoon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s