Monsterimies

Teimme toimittaja Tuomo Väliahon kanssa reilun päivän mittaisen videokeikan Alahärmään toukokuussa 2017. Aiheena Vesa Kivimäki ja hänen Raging Bull monsteriauto. Pieni Yaris automme oli pakattu lattiasta kattoon kuvausvarusteita, jotta mitään yllätyksiä ei tulisi keikalla vastaan. Ainut yllätys minulle tuli siinä kun kuvasimme monsteriauton lähdön tallin pihasta. Kuvasin kopterilla auton edestä ja tarkoitus oli jatkaa lentoa ylöspäin auton menosuuntaan. Annoimme lähtökäskyn käsimerkillä Vesalle ratin taakse ja hän polkaisi monsterin täyteen vauhtiin. Luulin että päässäni räjähti. Raging Bullin ärjyntä oli jotain mihin en ollut varautunut. Tilanteeseen sopi myös se, että ohjasin ensimmäistä kertaa kopteria kuvaustilanteessa. Kaikesta huolimatta kerkesin monsterin alta pois kopterilla ja kuvaakin saatiin talteen.

Kuvauskalustona käytin seuraavia välineitä: Sony FS5, Canon 5D Mark 3, Dji Phantom  -kopteri, GoPro -kamera ja Sonyn Action kamera. Lisäksi kuvanvakaaja Dji Ronin, Tascamin äänitallennin ja puomimikki ja erilaista valokalustoa oli käytössä eri kuvaustilanteissa.

Saavuimme vasta  illalla perille Alahärmään. Päätin aloittaa kuvaamisen heti, koska hämärän kesäillan valo oli juuri sopiva videon dramaattiseen osaan ja toista mahdollisuutta ei siihen ollut. Kuvasimme myös haastatteluosuuden illalla, jotta seuraavasta kuvauspäivästä tulisi selkeämpi meille.

B7308CAAC3B042F4 A419CBF9E5B0BA53

Vesa Kivimäki ja Raging Bull monsteriauto

Aamulla kuvaukset jatkuivat Kivimäkien kotona ja sen jälkeen monsteriauton tallilla. Odottamaton ongelma oli se, että monsteriautoa pystyttiin ajamaan vain pari minuuttia koko päivänä. Sovimme ajolinjat Vesan kanssa ja laitoin kamerat paikoilleen. Tuon parin minuutin aikana kuvasimme videon alun ja lopun tärkeät tapahtumat. Loput kuvaukset saimme päätökseen iltapäivällä ja materiaalia oli kertynyt reissulta muutama tunti. Lisäksi Terhi Liimu ja Esa Syväkuru kuvasivat ansiokkaasti Malmin ajonäytöksessä samalla viikolla Raging Bullin näytösajoa ja muuta kuvituskuvaa videoomme.

Linkki Monsterimies videoon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s