DSLR rigi lujuustestissä

Itsenäisyyspäivänä lähdimme tekemään raportointia Helsingin keskustasta kahdella erillisellä live -kameralla. Toinen kytkettiin XDCAMiin kollegalleni Syväkurulle. Minä sain kytkeä livelähettimeni C100 kameraan, jonka olin kiinnittänyt olkarigiin. Rigin ruuvaaminen paikalleen ei vienyt kauaa ja pääsin testaamaan tositoimiin uutta kalustoa.

Pimeä ilta ja hämärää, kaupungin valoista huolimattakin. Nostin ISOn 6400ksi, jolloin oman kameravalon pystyi jättämään kokonaan pois käytöstä. Olimme kollegani kanssa erillään toisistamme, jolloin saimme kattavamman kuvan illan tapahtumista. Ja tapahtumathan käsittivät anarkistien marssin Kaisaniemestä parin mutkan kautta Unioninkadulle poliisin järjestämään sulkuun. Suoran ja marssin aikana mellakointi oli ajoittaista ja vaihtelevaa. Välillä osa ryhmästä potki jokaisen auton sivupeilit irti ja välillä marssivat siistissä ryhmässä. Siinä samalla peruutin marssijoiden edellä ja sivulla muutaman tunnin kameran kanssa. Pari kertaa ryhmän sivulla ollessa käytiin kameraan kiinni tarkoituksena rikkoa kameralaitteisto, mutta näistä tilanteista selvisin ilman vahinkoja. Loppuilta meni poliisin sulussa kuvatessa, kunnes tilanne ja omat akut loppuivat.

Kaikenkaikkiaan olkarigi ja Atomoksen tallentimen kautta vedetty liveviritys toimi yllättävänkin hyvin. Katkoja ei muuten tullut kuin näytön sekä livelaitteiston akkujen loppuessa.

Video 6.12 illan tapahtumista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s