Triathlonistin matkassa

Tapasimme toimittaja Jussi-Pekka Reposen kanssa triathlonisti Liisa Liljan Mäkelänrinteen uimahallissa aamupäivällä. Liisa oli siihen mennessä kerennyt jo uida perusharjoituksensa. Mukanani oli uimahallikuvauksia varten GoPro 3+ vesikotelolla sekä gopro -sauvalla varustettuna. Canon 5D MIII kameralla kuvasin haastattelut ja kuvitusta. Heti alkuun huomasin ettei wifi läpäise vettä, joten kuvatessani veden alta uimista en pystynyt seuraamaan kuvaa puhelimen gopro -sovelluksesta. Mutu -tuntumalla siis piti kuvata gopro kuvat sekä veden alta että päältä.

Kuvasin GoPro kameralla veden alla sauvan avulla, jotta sain kameran uimarin alle.

Kuvasin GoPro kameralla veden alla sauvan avulla, jotta sain kameran suoraan uimarin alle.

Still kiva triathlonisti Liisa Liljasta

Still kuva triathlonisti Liisa Liljasta

Seuraavaksi ajoimme Kuusijärven ulkoilupaikalle. Siellä Liisa vaihtoi pyöräilytamineet päälle ja lähti vetämään pyöräilyharjoitustaan läpi. Tarkoitukseni oli ajaa autolla hänen vierellään ja kuvata auton kylkeen kiinnitetyllä GoPro kameralla pyöräilyä. Se olikin mahdotonta, koska liikenne oli liian suuri kyseisellä tienpätkällä. Turvallisuuden takia päädyimme siihen, että Liisa ajoi pyörätietä ja minä kuvasin autosta ojan ja pientareen takaa liikkuvasta autosta. Käyttämäni peruslinssi, Canon 24-105 mm F4 IS USM lisättynä Lightcraftin ND Fader MII -suotimella, toimi hyvin kuvauksiin toimittajan ajaessa autoa.

Liisa kuvattuna 30 metrin päästä liikkuvasta autosta. Suljinnopeus 1/80.

Liisa kuvattuna 30 metrin päästä liikkuvasta autosta. Suljinnopeus 1/80.

Linkki Liisa kilpailee kolmella jalalla -videoon

Linkki Jussi-Pekka Reposen artikkeliin Liisa Liljasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s