Ihamuotila taiteen tulkkina

Arkihaaste: Toteuta mielenkiintoinen ja valtavirrasta poikkeavat video ja valokuvat Marimekon ja Kiasman yhdessä toteuttamasta Kimpassa-näyttelystä. Tuolla itsekutoisella ajatuksella lähdin toimittaja Jussi Lehmusveden kanssa tekemään pika-pika -vauhdilla keikkaa Kiasmaan. Kyseessä oli näyttelyn avajaiset ja paikalla olivat kyseiset taiteilijat sekä Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila. Kameravarusteina minulla oli mukanani Canon C100  sekä Canon EOS1 MarkIV.

 

C100 ja Canon EOS1 MarkIV

C100 ja Canon EOS1 MarkIV

 

Olen 17 vuoden ajan tehnyt Lehmusveden kanssa juttuja Nelosen uutisiin ja siksi tunnemme toistemme työtavat erittäin hyvin. Eli saavuimme täysin avoimin mielin näyttelyn avajaisiin. Otin muutaman kuvan varmuuden vuoksi avajaistilaisuudesta ja annoin Jussin keksiä videolle kulman, joksi muodostui seuraava: toimitusjohtaja Ihamuotila tulkitsemassa nykytaidetta. Käytännössä se tarkoitti nopeata ideointia ja toteutusta sekä Ihamuotilalta hyvää heittäytymistä tilanteeseen.

 

Mika Ihamuotila kuvaa kännykällä teosta Toinen todellisuus.  kuva: Janne Järvinen / HS

Mika Ihamuotila kuvaa kännykällä teosta Toinen todellisuus. kuva: Janne Järvinen / HS

Ihamuotila kuvaa Makea seinäruusu teosta.

Ihamuotila kuvaa Makea seinäruusu teosta.

 

Valitsimme kolme teosta, joista Ihamuotila sai kertoa tulkintansa. Haastatteluiden välissä jututimme myös kyseisten teosten taiteilijat ja otin heistä valokuvat töidensä luona. Lopputulos videossa ja valokuvissa oli hyvinkin onnistunut ja idean mukainen. Tällaisissa juttumalleissa helposti tulee pieniä mutkia matkalla mukaan, mutta ne eivät saa kaataa alkuperäistä ideaa.

Päädyimme siis lopulta kahteen videoon. Toisella videolla esitellään teos Makea seinäruusu haastatteluineen yhdellä otolla.

 

Linkki hesarin Ihamuotila -juttuun.

Linkki HSTV:n Makea seinäruusu -videoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s