Amurintiikeri Tamur

Korkeasaareen saapui maaliskuussa amurintiikeri nimeltään Tamur. Lähdimme siis kuvaamaan videota uudesta korkeasaaren asukista, Tamurista. Tiikerin päivittäinen rytmi kun on aika laiskaa elämää ja käveleskelyä häkissä niin päätin, että tällä kertaa tehdään video tiikerin omasta näkökulmasta. Se tarkoitti että menin XDCAMin ja GoPro3+ kameroiden kanssa tiikerinhäkkiin.

Eläintenhoitaja avaa tiikerihäkin oven, jotta pääsen kuvaamaan häkin sisäpuolelta.

Eläintenhoitaja avaa tiikerihäkin oven, jotta pääsen kuvaamaan häkin sisäpuolelta.

Kuvausjärjestys oli seuraava. Ensimmäiseksi haastattelu XDCAMilla eläintenhoitoyksikön päällikön kanssa. Teimme haastattelun siten, että taustalla tiikeri makaili häkissään, jolloin taustakuva pysyy halutunlaisena koko haastattelun ajan.  Seuraavaksi houkutellaan tiikeri liikkeelle, jotta saamme elävää kuvaa tiikerin liikkumisesta. Tässä eläintenhoitaja auttoi kolistelemalla häkin rautakaltereita kuvauspaikan vierestä, jolloin tiikeri lähti kuljeskelemaan ääntä kohti eli sovittuihin kuvauspaikkoihin. Kuvauksen ohella seurasin tiikerin liikkumisnopeutta ja liikkeitä ja katseen suuntia, koska seuraavaksi oli tarkoitus kuvata häkin sisältä tiikerin liikkumista jäljitellen. Korkeasaaren amurintiikerillä on kaksi erillistä häkkiä. Eläintenhoitaja eristi Tamurin toiseen häkkiin, jolloin pääsin tyhjään tiikerinhäkkiin kuvaamaan. Kiinnitin GoPron noin metrin mittaiseen tarvikesauvaan, jolloin kuvauskorkeuden pitäminen tiikerin silmientasolla oli helpompaa kuin käsin. Kuvausalueena GoPro 3+ kamerassa käytin medium asetusta (21mm http://gopro.com/support/articles/hero3-field-of-view-fov-information). Lisäksi otin muutamia kuvia XDCAMilla. Kaiken tämän ohella pidin huolen, että saamme myös muutaman valokuvan Tamurista (Canon EOS-1 + 70-200mm 1:2.8).

GoPro kuvaa "tiikerinsilminnähtynä".

GoPro kuvaa ”tiikerinsilminnähtynä”.

Tamur

Tamur

Linkki Tamur -videoon

Kaikki kuvaukset häkissä ja häkin ulkopuolella onnistuivat kuten etukäteen oli suunniteltu. Silti vasta editissä pääsin varmistumaan siitä miten kuvat toimivat peräkkäin. Eli varmuuden videon toimivuudesta kuvapareissa tiikerin liikkuminen yhdistettynä GoPro näkymään selvisi lopullisesti vasta leikkauspöydällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s