Himmennin filtterin testaus

Otin mukaan kotoa LCW ND Faderin mallia Mark II. Se on samoilla 77mm kierteillä kuin töissä C100 -kamerassa käyttämässä Canon 17-55 objektiivissa. Mielestäni C100 kameran yksi heikoin lenkki tuntuu olevan portaallinen 3:n ND filtteri. Kirkkaalla säällä kun ei koskaan tunnu sopivaa ND filsua löytyvän. Siksipä testasimme kollegan kanssa portaatonta filtteriä ensin sisätiloissa.

image

image

Fader toimi todella hyvin. Kameran pystyi säätämään täysin haluamiinsa arvoihin niin ISO:n kuin aukon suhteen ja lopuksi kierrettiin fader sopivaan asentoon. Päivällä lähdin keikalle ulkoilmaan metsään kuvaamaan haastattelua ja kuvitusta. Kokeilin samalla käytännössä faderin toimintaa.

image

image

Kuvaaminen oli erittäin helppoa ja kätevää. Tilttauksissa taivaasta maahan ei tarvinnut kuin kiertää filtteriä sopivasti. Ilman faderia olisi joutunut pelaamaan aukolla ja isolla lennossa kokoajan. Jälkimmäisessä haastattelukuvassa skarpit näkyvät sinisellä, joka on helppo väri huomata etäämmältäkin näytöstä.

Linkki videoon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s