Itsenäisyyspäivä Tampereella

Itsenäisyyspäivänä viiden tunnin suora. Sitä lähdimme tekemään Tamperetalolle 2 + 2 ryhmällä eli kaksi toimittajaa, Miisa Pulkkinen ja Minna Uusi-Eskola sekä kaksi kuvaajaa Timo Ylifrantti ja minä. Timo ja Minna olivat tehneet ennakkoreissut Tamperetaloon jo aiemmin. Samalla Timo oli selvittänyt kuvauspisteet paikanpäällä.

Suora sisälsi suoraa Tamperetalolta, studio-osuuksia Sanomatalosta sekä ennakkoon tehtyjä inserttejä.

Juhlan alkuosan kuvasimme aulassa kahdessa eri kerroksessa.

Yksipiste valaisulla toteutettu kuvauspiste.

Yksipiste valaisulla toteutettu kuvauspiste.

Kuvauspaikat olivat kuvanmukaiset eli yksinkertaiset. Tilaa ei ollut paljoa käytettävissä, koska juhlavieraat valuivat mahdollisuuden saadessaan heti kameroiden lähelle ja eteen. Oma valoständini oli kaatua kahdesti illan aikana tungoksesta johtuen.

Illan jälkimmäinen osa kuvattiin talon toisessa päädyssä. Päädyimme rinnakkaisiin kamerapaikkoihin, koska tällöin pystyimme tekemään kevyttä monikameraa tilanteiden johtaessa siihen. Kun MTV3 ja Yle olivat samalla seinustalla meidän kanssa niin se takasi aika hyvin työrauhan eli juhlavieraat eivät tulleet metriä lähemmäksi kameraa – ainakaan niin usein kuin alkuillasta.

Koko konsepti oli perustoimiva, jolloin kuvan ja äänen mennessä kuituja pitkin eteenpäin ei meillä tarvinnut siitä pitää erillistä huolta. Hieman yli 17 tunnin työpäivä siitä loppujen lopuksi kertyi.

Vierekkäiset kuvauspaikkamme loppuillasta.

Vierekkäiset kuvauspaikkamme loppuillasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s