Tuunasimme puoluejohtajien autot kameroilla

Helsingin Sanomien Vaaliajelulla -videosarjan ensimmäinen jakso näki viimein päivänvalon verkossa. Ohjelmissa lyöttäydymme puoluejohtajien kanssa heidän autoihinsa tekemään pieniä matkoja. Tällä hetkellä on kuvattuna viisi jaksoa, joista olen kuvannut neljä. Perusidea on se, että rigaamme kameroita heidän autoihinsa ja koostamme materiaaleista lopullisen videon. Käytämme GoPro- sekä Sony Action Cam HDR-AS100V kameroita. Käytännössä jokainen kamera kiinnitetään joko ikkunaan tai selkänojaan. Lisävalaistukseen olen käyttänyt LitePanelsin Micro LED -valoa.

Toimittaja Jussi Sippola vasemmalla jututtaa ajavaa Carl Haglundia. Vasemmassa ikkunassa Sonyn Action kamera imukuppikiinnityksellä, keskellä minulla C100 monopodilla ja oikealla ikkunassa GoPro imukuppikiinnityksellä.

Kuva kojelaudassa olevasta Sonyn Action kamerasta. Toimittaja Jussi Sippola vasemmalla jututtaa ajavaa Carl Haglundia. Vasemmassa ikkunassa Sonyn Action kamera imukuppikiinnityksellä, keskellä minulla C100 monopodilla ja oikealla ikkunassa GoPro. 

 

Viimeinen tarkistus autoon rigatuista kameroista. Taustalla Antti Rinne ja toimittaja Esa Juntunen.

Viimeinen tarkistus ennen lähtöä Mäntsälästä. Antti Rinteen autoon kiinnitimme kolme kameraa. Taustalla Antti Rinne ja toimittaja Esa Juntunen.

Haastattelut ovat C100 -kameran kahdella raidalla. Loput materiaalit synkkaan haastattelukameran kanssa editissä.

Esa Juntunen matkaa Ville Ninistön kanssa bussilla Turkuun.

Esa Juntunen matkaa Ville Niinistön kanssa bussilla Turkuun.

Sarjaa on ollut varsin hauska kuvata ja pääasiassa haastateltavat olleet joustavia vaikka vaalikiireet alkavat painaa päälle. Kaikenlaista yllättävääkin on tullut matkan varrella vastaan. Kuten, että yksi muistikortti hajosi Päivi Räsäsen autossa tai kukaan poliitikoista ei halunnut kameraa rigattavan auton ulkopuolelle.

Linkki Vaaliajelulla Haglundin kanssa videoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s